Vårig fjärilstårta!
De två understa bottnarna är i Devils Food Cake.
Receptet:
1dl kakao
1dl ljust muscovadosocker
2½dl hett vatten
5dl vetemjöl
0.5tsk bakpulver
1½tsk bikarbonat
1tsk vaniljsocker
1tsk salt
200g rumsvarmt smör
2dl socker
3 ägg
Koka upp vatten. Blanda kakao och muscovadot och rör i det i vattnet. Låt det svalna i sin bunke.
Gör en blandning med mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt.
Vispa smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget å vispa.
Varva i mjöl blandningen och kakaoblandningen (avsluta med kakaoblandning)
Formen ska vara 20cm i diameter, smörj och bröa. Gräddas i 175 grader 40-50 min.
Den övre i White Velvet Cake.
Receptet:
2st äggvitor
1 1/4 dl mjölk
0,5tsk vaniljpulver
2½dl mjöl
2dl socker
2tsk bakpulver
en nypa salt
80 gram rumstempererat smör.
Vispa ägg och mjölk.
Blanda mjöl, socker, salt och vanilj.
Blanda det mjuka smöret med mjölet.
Häll i äggblandningen i omgångar och vispa till en jämn smet.
Grädda i 175grader, nedre delen av ugnen.
Kommer inte ihåg hur länge jag brukar ha den inne....
Håll koll på den ;)
Fyllning:
Lager ett, mellan chokladbottnarna ligger en vit chokladmousse.
Provsmaka dig fram till vilken vit choklad du gillar bäst och ta den.
Det där med vit choklad kan vara knepigt, en gång köpte jag en sort
som mest smakade champinjon =P
Recept vit chokladmousse:
300g vit choklad
2 gelatinblad
2ägg
3dl vispgrädde
Lägg gelatinblad i blöt.
Vispa grädden.
Hacka och smällt vit choklad i vattenbad.
Krama ur gelatinet och lägg i gelatinbladen
Ta upp skålen och rör i ägg och sen grädden till en slät smet
(ev med elvisp)
Ställ tills den är helt kall i kylskåpet (gärna över natten)
Lager två är en drottningmousse.
100g blåbär
100g hallon
1dl socker
1msk vaniljpulver
2½ gelatinblad
3dl grädde
Lägg gelatinblad i blöt.
Mixa bären, hetta upp i kastrull och lägg i gelatinet.
Blanda och rör sen i sockret.
Vispa grädden och rör ihop med bärmassan.
Ställ i kylen tills den är helt kall (gärna över natten)
Tårtan är spacklad med grädde och på ligger en smörspacklad
SP med hallonsmak. Praktiskt nog även färdigfärgad!
Har blivit en favorit för mig. Måste prova någon annan smak oxå.
Jag la på ett lager SP sen kavlade jag på ett mönsterark (bilden
här uppe, arket tv med rosor använde jag mig av) på en
annan bit som jag skar till, la på och rullade upp kanterna på.
Fjärillarna är av samma SP men hårt sprayade med pärlemospray.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar