Gräddig tårta med choklad
I vår familj har vi speciellt en som förespråkar
hedelig gräddtårta ;)
Nu kommer just en sådan.
Det var ett tag sedan jag gjorde den men känns lite
kul att visa då den är lite annorlunda.
Innehåller vanliga bottnar
Fylld med ahlgrensbilarfluff och glasscreme.
(Recepten kommer längst ner)
Grädden är utbredd på tårtans topp och
spritsad på sidorna. Spritsningen fortsätter lite högre än
tårtan så det blir ett skönt häng ;)
Chokladfingrar runt om.
Chokladkulor med knäckigt innehåll på.
Två chokladrosor och sen skar jag ut en remsa som jag
mönstrat med notor på med hjälp av en liten
mönsterrulle. (Klicka på bilden så blir den större)
Ahlgrensbilarfluff:
65gram bilar
3dl vispgrädde
Jag brukar sätta in bilarna i micron och köra dem
mjuka. Undertiden jag värmer grädden i en kastrull
på spisen.
I "orginal" receptet står 60g bilar men det brukar bli
lite kvar på tallriken och skeden när man micrar...
kletigt ju ;) så jag tar 65g, brukar bli lagom.
Lägg i bilarna i den varma grädden.
Grädden ska vara så varm att bilarna smälter ner
i den och det kan ta ett tag även om man micrat dem
före... ge inte upp ;)
Grädden får inte koka!!!
När alla bilarna smällt ner i grädden får det hela
svalna något och vill man kan man tillsätta lämplig
hushållsfärg. Det hela hälls sedan upp i en burk med tätt
lock som ställs i kylskåpet över natten.
Vispas som vanlig grädde till en härlig fluff.
Glasscreme:
2dl mjölk + 5msk snabbmarsanpulver vispas ihop.
Ställs in i kylskåpet.
Vispa 2dl grädde hårt och rör ihop med marsanen.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar