söndag 5 augusti 2012


Vad man kan göra för gott med kesella?


Fick ett tips av L om en efterrätt som hon ätit. Ska jag vara helt ärlig
så lät smakerna goda två för sig som hallon/lakrits, lakrits/citron,
hallon/maräng. Hela kombinationen av smaker och konsistenser lät
väldigt järv.

Det blev grilla med F & N  och  helt plötsligt var det ju läge att
testa efterrätten ;) Inte heller tar den så mycket tid när man vill umgås
så mkt som möjligt B)

Gör så här till ca 4personer (eller 6pers om man kört buffe innan *hehe*):

Vispa 2dl vispgrädde hårt och rör ihop med
2½ dl kesella citrus.

Och ha detta till hands:
4 dl färska hallon
Krossad Turkisk peppar godis ca 4msk.
Krossade maränger 2dl

Man kan antingen ta en stor skål och varva i eller....
Klicka ut lite i ett desertglas och varva med hallon, turkisk peppar
och maräng. Snyggt att avsluta med ngt hallon på toppen och ett
citronmelissblad eller mynta.
Bilden nedan är på det andra receptet men principen är ju den samma ;)

Kanske man även kan göra som en stor Pavola av det hela?

Marängbotten fylld med hälften av gräddcitruskesellan blandad med
kross av turkisk peppar. På med maränglock och klicka över resten
av gräddkesellan. Fördela hallonen på det.



Ett till recept då =)
(räcker till 6 personer, serverat i mindre glas)




2dl vispgrädde
1 burk hallonkesella
4dl frysta tinade bär
6 kex med chokladchips i

Vispa grädden och blanda i hallonkesellan.
Klicka ut hälften av smeten i glasen.
Fördela bären som nästa lager.
Klicka ut resten av smeten.
Krossa kexen och häll på överst. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar