Blåbärsrutor i långpanna
Dessa rutor blev jättesmarriga!
Alldra godast dag två faktiskt...
Alldra godast dag två faktiskt...
Pudra lite florsocker på dem innan servering
gör dem snäppet snyggare oxå ;)
Recept:
Till botten behövs
9dl vetemjöl
2dl strösocker
1msk burbon vaniljpulver
2msk bakpulver
300gram rumsvarmt smör
3st ägg
Sen 350gram blåbär
Till översta lagret
200gram smält smör
5½dl havregryn
3dl strösocker alternativt strörörsocker
Till servering är det jättefint att pudra på florsocker ;)
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200grader.
Smörj långpannan.
Blanda det torra ingredienserna till botten.
Tillsätt smöret och ett ägg i taget under omrörning,
arbeta ihop till en fin deg son du sen trycker ut i
långpannan.
Nu är det bara att lägga på blåbären i ett jämnt lager.
Smält smör till det översta lagret.
Blanda i havregrynen och sockret.
Fördela över blåbären.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30min.
Låt svalna.
Skär sedan i lagom stora rutor.
Jag har provat att ha både vanligt strösocker
och rörsocker till toppen. Enligt mig är det
godast med vanligt socker.
Funderar på att köra 50/50 blåbär/hallon
nästa gång eller bara hallon?!
Bara för variationens skull ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar