onsdag 10 oktober 2012

 
 
Blåbärsrutor i långpanna
 
 
 


 
Dessa rutor blev jättesmarriga!
Alldra godast dag två faktiskt...
Pudra lite florsocker på dem innan servering
gör dem snäppet snyggare oxå ;)
 

 
Recept:
 
 
Till botten behövs
 
9dl vetemjöl
2dl strösocker
1msk burbon vaniljpulver
2msk bakpulver
300gram rumsvarmt smör
3st ägg
 
 
Sen 350gram blåbär
 
 
Till översta lagret
 
200gram smält smör
5½dl havregryn
3dl strösocker alternativt strörörsocker
 
Till servering är det jättefint att pudra på florsocker ;)
 
 
Gör så här:
 
Sätt på ugnen på 200grader.
Smörj långpannan.
 
Blanda det torra ingredienserna till botten.
Tillsätt smöret och ett ägg i taget under omrörning,
arbeta ihop till en fin deg son du sen trycker ut i
långpannan.
 
Nu är det bara att lägga på blåbären i ett jämnt lager.
 
Smält smör till det översta lagret.
Blanda i havregrynen och sockret.
Fördela över blåbären.
 
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30min.
Låt svalna.
Skär sedan i lagom stora rutor.
 
 

 

Jag har provat att ha både vanligt strösocker
och rörsocker till toppen. Enligt mig är det
godast med vanligt socker.



Funderar på att köra 50/50 blåbär/hallon
nästa gång eller bara hallon?!
Bara för variationens skull ;)




 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar