onsdag 19 juni 2013

 
 
Ätbara diamanter!
 
 
Dessa ätbara diamanter är tillverkade av isomalt.
  



Skål att smälta i, isomalt och färg.

 
 
Eller att föredra att smälta i en siliconform!
För då kan man enkelt hälla direkt ur den i diamantformen.
Ett måste är ett par tunna handskar som skydd!!!
Isomalten blir väldigt het!
Inga barn eller djur i rummet när du håller på och
stäng av telefonen...
Andra verktyg som är bra att ha är tandpetare och
bommulstops.

 
 
Börja med att smörja formen ordentligt med
matolja, annars kommer du inte att få ut dem hela.
 
Micra isomalten i 20 sekunder och rör om.
Upprepa tills den är flytande.
Nu kan du tillsätta lite pastafärg och ev smak.
Micra 5-10 sekunder till för att få den flytande igen.
Men se upp för att få den för het då det bildas luftbubblor
som förstör diamantens utseende.
Häll i formen så länge isomalten är hanterbar, när
den blir trögflytande micrar du bara på den 5-10
sekunder och kör på igen!
 
Så här kan det se ut när du hällt upp.

 
 
Så här ser det ut om du inte smörjer formen ;)

 
 
Blir det ngt över när formen är fylld kan man ju
alltid  göra lite roligt trassel och sätta på glassen
tex!

 
 
Jag brukar röra om med tandpetare
och pilla bort spill med topsen.

 
 
Köpte färdigfärgad isomalt.
Blev grymt besviken på färgen som skulle vara röd!
*Grrr* kanske den är ljusrosa, på sin höjd rosa :(
Det positiva var att den hade bättre mer flytande
konsistens än kulorna jag brukar köpa.

 
 
Här gjorde jag en cerise diamant med körsbärs smak.
Gott att tillsätta en essens!

 
 
 

2 kommentarer:

  1. Hej, mycket fina diamanter!!! vart hittade du formen kan inte hitta någon :/ har hittat isomalt men inte någon form med diamanter :/
    tack på förhand
    amanda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Amanda!

      Formarna finns på Strössel och Annat under "ätbara diamanter" :)

      Lycka till med dem!

      Radera