Monstertårta
Cake pops som ögon....
Killen som tårtan var till fyllde tre år så monstret
fick tre ögon!
Spritsade tjockt "hår" och gjorde en mun i sockerpasta.
Ögon popsen stacks ner i blåa sugrör i olika höjd
för att få lite mer härlig färg :)
Ögonen är den enklaste formen av cake pops
nämligen chokladbollar doppade i vit choklad
Den blå irisen målades på en vit cirkel i SP som
jag tagit ut med hjälp av baksidan på en tyll.
Använde mig av en blå pastafärg och spädde ut med
lite alkohol för att få en målarvänlig färg.
(alkoholen dunstar när färgen torkar)
Färgade sedan lite SP svart och tog ut små cirklar
till pupiller. Målade bara på ytte pytte lite vatten på
baksidan på pupillen när den fästes på irisen.
(denna delen av ögat kan vara bra att göra kvällen
innan så att den hinner torka innan den sätts på
den chokladdoppade ögon poppen)
Gjorde ett helt gäng ögon pops som barnen kunde
mumsa i sig.
Monstret är spritsat med grädde som fått en lite
stabbigare konsistens med hjälp av snabbmarsanpulver.
Bara tillsatt lite blå pastafärg och smaksatt med lite
bubbelgumsessens.
Tårtan har vita bottnar och innehåller
lemoncurdgrädde och persikomousse.
Lemoncurdgrädde:
3dl vispgrädde
1 knivsudd bakpulver
160gram kylskåpskall Lemoncurd
Vispa grädden med bakpulvret
(för att få en fastare konsistens utan att det blir grädde)
Rör försiktigt i lemoncurden.
Låt gotta ihop sig en stund i kylskåpet.
Lemoncurd finns att köpa färdig i burk men
jag tror den kan bli ännu smarrigare om man
gör den själv ;)
Persikomousse:
250g persika i bitar
1½ msk vatten
½dl syltsocker
vaniljpulver efter smak
3 dl vispgrädde
Snabbmarsan (1-2msk, till önskad konsistens)
Blanda persikobitar, vatten och syltsocker i en
kastrull. Låt det koka upp och sjud sedan 10-15 min.
(Du ser när persikobitarna fallit isär)
Låt det svalna helt i kylskåp innan den blandas med grädden!
Vispa grädden och blanda med persikokompotten.
Rör i snabbmarsan tills moussen får bra konsistens
(kom ihåg att den tjocknar gradvis, så ha inte bråttom)
Smaksätt med vaniljpulver efter smak.
Denna mousse blir ganska gräddig, men god.
Säkert kan man minska ner till 2dl grädde?! om man vill
ha en fruktigare mousse.
Nästa gång jag gör persikomousse ska jag prova
kombinera den med vit choklad :P
stabbigare konsistens med hjälp av snabbmarsanpulver.
Bara tillsatt lite blå pastafärg och smaksatt med lite
bubbelgumsessens.
Tårtan har vita bottnar och innehåller
lemoncurdgrädde och persikomousse.
Lemoncurdgrädde:
3dl vispgrädde
1 knivsudd bakpulver
160gram kylskåpskall Lemoncurd
Vispa grädden med bakpulvret
(för att få en fastare konsistens utan att det blir grädde)
Rör försiktigt i lemoncurden.
Låt gotta ihop sig en stund i kylskåpet.
Lemoncurd finns att köpa färdig i burk men
jag tror den kan bli ännu smarrigare om man
gör den själv ;)
Persikomousse:
250g persika i bitar
1½ msk vatten
½dl syltsocker
vaniljpulver efter smak
3 dl vispgrädde
Snabbmarsan (1-2msk, till önskad konsistens)
Blanda persikobitar, vatten och syltsocker i en
kastrull. Låt det koka upp och sjud sedan 10-15 min.
(Du ser när persikobitarna fallit isär)
Låt det svalna helt i kylskåp innan den blandas med grädden!
Vispa grädden och blanda med persikokompotten.
Rör i snabbmarsan tills moussen får bra konsistens
(kom ihåg att den tjocknar gradvis, så ha inte bråttom)
Smaksätt med vaniljpulver efter smak.
Denna mousse blir ganska gräddig, men god.
Säkert kan man minska ner till 2dl grädde?! om man vill
ha en fruktigare mousse.
Nästa gång jag gör persikomousse ska jag prova
kombinera den med vit choklad :P
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar