Här kommer ett recept!
Pelargonkaka:
Kaksmet.
2½dl vispgrädde som vispas och rör sen försiktigt i
2½dl strösocker.
2st ägg som rörs i ett å ett, blanda och sikta ner
3½dl vetemjöl + 2tsk bakpulver + 1tsk vaniljsocker.
Avsluta med att ha i fint hackade pelargonblad efter smak (ca 6st)
Grädda i 200 grader tills den är torr och har fin färg.
Stjälp upp och låt svalna.
Gör glasyren.
1st äggvita som vispas till ett hårt skum och sikta sen ner
ca 5dl florsocker + 1tsk vaniljsocker. Smaksätt och få glans med
1tsk citronsaft.
Bred glasyren över kakan och garnera gärna med blommor och blad från doftpelargon.
Pelargonsorter jag rekomenderar till denhär kakan:
Dr Westerlund
Attar of Roses
Charity
Grey Lady Plymouth
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar