tisdag 31 juli 2012



Rårörd saft del 2
Fläderblom och jordgubbsaft!




Av en snäll granne fick jag en hink fläderblommor
att göra fläderbärsaft av =)
(kommert i del tre)

Det räkte även till denna spännande kombi av
jordgubb fläder!

Rårörd saft är verkligen gott så det kan jag
rekomendera att prova på att göra!

12 klasar fläderblommor
1iter jordgubbar
1 citron i skivor (bort med kärnor)
1msk citronsyra
1 liter vatten
1kg socker
½ tsk natriumbensoat (utrört i ½dl hett vatten)

Varva fläderblommor och citron i en bunke/hink
som har ett tätslutande lock.
Mosa jordgubbar och lägg i.
Koka upp vatten och rör i sockret tills det löst sig,
ta av plattan och rör i citronsyran.
Värm ½dl vatten och rör i ½tsk natriumbensoat.
Blanda i sockerlagen och slå det över blommorna
och bären. Ställ svalt.
Jag lät det stå i matkällaren med isklam under som
jag bytte dagligen.
Det hela fick stå 2 dygn (2-3 dygn ska tydligen vara bra)
Sen var det bara att sila av och hälla på flaskor!

Hällde även på mindre petflaskor som jag frös in.
Smarrigt att ta upp i vinter =)
Och hållbarheten på rårörd saft är inte den längsta
så det är en smidig lösning.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar