onsdag 2 maj 2012


Tårtan jag gjorde när jag fyllde år senast. Körde med en färdigfärgad och smaksatt SP denna gång. Lite dyrare, ja ;) men mmmmmm god hallonsmak på den.

Provade att göra en god mörk chokladbotten en "Devils Food Cake"

Denna botten är otroligt god men oxå otroligt mäktig ;)
Ibland har jag tagit den som understa botten och tagit tex en "White Velvet Cake" till de andra två anslagen. Recept kommer innom kort ;)

Receptet till Devils Food Cake:

1dl kakao
1dl ljust muscovadosocker
2½dl hett vatten
5dl vetemjöl
0.5tsk bakpulver
1½tsk bikarbonat
1tsk vaniljsocker
1tsk salt
200g rumsvarmt smör
2dl socker
3 ägg

Koka upp vatten. Blanda kakao och muscovadot och rör i det i vattnet. Låt det svalna i sin bunke.

Gör en blandning med mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt.

Vispa smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget å vispa.

Varva i mjöl blandningen och kakaoblandningen (avsluta med kakaoblandning)

Formen ska vara 20cm i diameter, smörj och bröa. Gräddas i 175 grader 40-50 min.



För att få en lite mindre söt tårta valde jag att göra en hallonfyllning på rena bär.
De var frysta så jag värmde på dem i en kastrull (200gram hallon). Tog av dem från plattan och rörde i 1msk snabbmarsanpulver + 2tsk socker.

Det andra lagret och spacklingen bestod av en cream cheese fluff:
200g cream cheese av "philadelphia typ"
0,75dl socker
1tsk vaniljpulver
2tsk citronzest (riven skal)
1dl vispgrädde

Grädden vispas och sockret rörs i, sen socker, ost, zest och vanilj. Klart =)

Montera tårta, spackla, kavla, kavla SP, smörfodra och släng på.

Dekoreringen fick gå fort ;) några fjärillar med lite ätbar silverfärg och sen ngn ros som jag fick hjälp av mitt äldsta barn att göra. Tack =*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar