måndag 14 maj 2012

Twinkle twinkle little star....




Tårta till världens goaste tvååring!
Tycker på tvååringars vis om både visan och stjärnor.
Så en stjärntårta var ett naturligt val.

Detta himlavalv består av White Velvet Cake.
Det brukar bli två bottnar av det receptet jag har så jag
dubblade receptet och gräddade det hela i en halv
"fotbollsform".
Inte bra! Den blev en för tung botten.

Detta recept hade varit att föredra: 

5ägg
3dl socker
1½dl vetemjöl
!½dl potatismjöl
3tsk bakpulver
½tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175grader.
Vispa ägg och socker länge med elvisp så det blir riktigt poröst.
Blanda ihop mjölsorterna, bakpulvret och vanilj. Sikta i det, blanda väl.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
Prova med sticka och täck ev med aluminiumfolie om den blir för välgräddad på ytan.


Fyllning:
När tårtan blir så hög får man köra ett lager fyllning till.
Jag gjorde dumlefluff på 3dl grädde och hade på lager ett och tre.
Det blev lagon då lager tre är mindre.

Sen hittade mitt äldsta barn ett spännande recept på
en mousse för ett tag sedan som passade bra att
ha på lager två och som spackel.
Rätt söt och när jag smakade på den först så var
den första associationen pannkaka *hahaha*!
(det smakade den inte i tårtan)

Jordgubbs och marshmallowmousse:
250g Jordgubbar
25g socker
140g mini marshmallows
200ml vispgrädde
100ml vatten
½ blötlaggt gelatinblad (eller 1 helt om frysta jordgubbar)

Koka upp vatten + jordgubbar, puttra i 3 min.
Mixa bären och ställ tillbaks på spisen.
Häll i marshmallowsarna och låt dem smälta under omrörning
 på svag värme och ha sen i det blötlaggda gelatinet.
Rör om ordentligt.
Låt svalna.

Vispa grädden hårt och häll i bärmixen, blanda väl.
Låt den vila i kylskåpet minst två timmar.




Själva monteringen var inte alls svår.
Färgade SP en att täcka med blå och en liten till stjärnor
gul. Fodrade den blå med smör och väl på plats fick den
sig en dusch av pärlemospray.
De gula stjärnorna fick gult ätbart glitter.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar